Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Vår Stad: Hur förändrar en kris våra vanor i staden?

Välkomna till Skolan för arkitektur och samhällsbyggnads torsdagsseminariumsserie! Under rådande pandemi sker seminarierna digitalt och har fokus på forskningsidéer relaterade till Coronakrisen.

Tid: To 2020-05-28 kl 15.00 - 16.00

Plats: Digitalt på Zoom (länk skickas ut efter registrering)

Medverkande: Ann Legeby och Daniel Koch

Exportera till kalender

Ann Legeby & Daniel Koch

Seminariet börjar 15.00 med välkomsthälsning och 15.05 med presentation.

Anmälan

Just nu genomgår vi en kris till följd av spridningen av det nya Corona-viruset och sjukdomen covid-19. Många drabbas hårt på olika sätt. Vår rörlighet begränsas och tillgängligheten till viktiga funktioner i samhället reduceras. Vi ändrar vårt sätt att leva och det påverkar tillgängligheten till olika resurser och inte minst till varandra.

På KTH bedrivs forskning om hur vi genom planering och stadsbyggande kan nå mer jämlika livsvillkor och minska segregationen. Vi vill öka förståelsen för arkitekturens och den byggda miljöns roll i relation till vilka livsvillkor som skapas.

Ann Legeby skulle tillsammans med Daniel Koch under våren ha genomfört en enkät om rörelsemönster och mötesplatser inom ramen för projektet Senseable Stockholm Lab.

Men inriktningen blev snabbt inaktuell.

De bestämde sig för att omarbeta de enkäter de planerat för att undersöka de nya och tillfälliga rörelse- och användningsmönster som uppstår när invånarna uppmanas hålla sig ifrån folksamlingar på grund av risken att smittas av eller smitta andra med Covid-19.

Du kan själv vara en del av denna forskning genom att svara på en av de enkäter som har tagits fram. Du kan lämna svar varhelst i landet, välj den stad som du bor närmast i länkarna nedanför.

Stockholm: Enkät Stockholm
Uppsala: Enkät Uppsala
Göteborg: Enkät Göteborg

Välkommen att registrera dig till detta inspirationsseminarium den 28 maj 2020 för att få veta mer!

Innehållsansvarig:Cecilia Olah
Tillhör: Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad (ABE)
Senast ändrad: 2020-05-06