Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Storträffen för utbildning VT–25

Undervisa för framtiden - med dagens resurser och utmaningar

Storträffen
Storträffen, november 2024

En gång per termin bjuder dekanus in utbildningsledare, lärare, övrig personal och studenter till storträffar som tar upp aktuella och prioriterade frågor för KTH:s utbildning. Upplägget är främst i rundabordsformat där du kan välja på flera olika teman att nätverka och diskutera runt.
Vårens storträff samarrangeras med den högskolepedagogiska konferensen KTH SoTL 2025.

Tid: Ti 2025-05-20 kl 12.00 - 16.45

Plats: Q1

Språk: Engelska som huvudspråk

Exportera till kalender

Välkommen till en inspirerande eftermiddag för utveckling av KTH:s utbildningar och undervisning

Vårterminens Storträff om utbildning på alla nivåer bjuder som vanligt in alla lärare, studenter och personal på KTH och inom universitetsalliansen Stockholm trio. Nya som erfarna deltagare välkomnas. Inledningen och avslutningen är i plenum i sal Q1. Största delen av eftermiddagen ägnas åt gruppdiskussioner i Q-husets övningssalar.

KTH SoTL 2025 - Att ta lärandet på allvar

Storträffen våren 2025 samarrangeras med KTH:s högskolepedagogiska konferens KTH SoTL 2025. Anmälan till storträffen ger dig också tillgång till alla postrar och presentationer på KTH SoTL 2025. Postersessionen för KTH SoTL, där även Framtidens utbildnings projekt visar upp sig, börjar redan kl 11:30. Presentationerna i KTH SoTL sker under Storträffens diskussionsrundor och du kan gå mellan storträffsdiskussioner och SoTL-presentationssessioner precis som du vill.

Mer information om KTH SoTL 2025.

Anmäl dig här

Storträffen är utvecklad genom åren för att möta olika önskemål om teman för diskussioner, demonstrationer och information. Här kan du rösta på teman som du vill diskutera, lära dig mer om eller delta aktivt i.

Anmäl dig till KTH SoTL och Storträffen

Program

Fullständigt program presenteras några dagar före evenemanget.

Huvudtalare

Rodrigo Eduardo Muro Avendano
Rodrigo Eduardo Muro Avendano universitetsadjunkt rodrigo.muro@arch.kth.se 0737652417 Profil

Rodrigo Muro, arkitekt, ljusdesigner och pedagog, tilldelades KTH:s pedagogiska pris 2024 för sina särskilt betydelsefulla bidrag till utbildningen på KTH.

Han är programansvarig för magisterprogrammet i ljusdesign och arbetar aktivt för att stärka kopplingen mellan utbildning och forskning inom arkitektur och belysning. Utöver sin akademiska befattning är Rodrigo också representant för Svenska Belysningssällskapet för Svenska Ljuspriset, vilket bidrar till erkännandet av excellens inom ljusdesign i Sverige.

Rodrigo bedriver för närvarande sina doktorandstudier vid KTH, där hans forskning fokuserar på ljusets roll i emotionell arkitektur. Hans metodik är utforskande och kombinerar fenomenologiska studier av ljus i rumsliga sammanhang med en undersökning av dess resonans med den emotionella dimensionen av mänsklig erfarenhet.

Suzanne Brink
Suzanne Brink Lektor suzanne.brink@umu.se
Universitetspedagogik och lärandestöd (UPL), Umeå universitet


Suzanne Brink är excellent lärare och universitetslektor i högskolepedagogik vid Universitetspedagogik och lärandestöd (UPL) vid Umeå universitet. Hon har en tvärvetenskaplig bakgrund inom industriell design (TU Delft) och utbildningsvetenskap (Leiden University) och över tjugo års erfarenhet av undervisning inom högre utbildning.
Hon har varit gästprofessor i användarcentrerad design vid Liverpool University och Thomas More i Belgien, extern examinator vid Queen's University of Belfast, chef för Open Innovator-programmet vid The Hague University of Applied Sciences, läroplanskonsult och lärare vid Avans, samt frilansande multimediedesigner med en fascination för design för lärande. Hennes deltagande aktionsforskning fokuserar på program- och kursinnovation, flexibilitet i läroplaner, medskapande av, i och för utbildning samt design av lärupplevelser.

Huvudspråk: engelska

På vårterminens storträff är engelska huvudspråk och används i plenarsessionerna och i flera av diskussionerna och SoTL-presentationerna, medan andra diskussioner och presentationer sker på svenska. Språk för varje aktivitet anges i programmet.

Läs mer på engelska sidan

Storträffen och PriU-grupper – öppna arenor för lärare, studenter och verksamhetsstöd

Som en del av KTH:s kvalitetssystem syftar Storträffarna och PriU-grupperna till att stärka KTH-övergripande samarbete, erfarenhetsutbyte och kontinuerligt kvalitetsarbete av våra utbildningar.

Storträffarna arrangeras terminsvis och fångar upp erfarenheter och synpunkter kring ett tiotal teman. De som är bordsledare ansvarar för att summera och formulera hur KTH gemensamt skulle kunna gå vidare med aktuella frågor som rör utbildningsutveckling. Diskussionerna kan fortsätta i PriU-grupperna, som är kollegiala grupper som samlas runt specifika teman och träffas kontinuerligt under året för att fördjupa diskussionerna och idéutvecklingen.

Läs mer

Kontakt

Storträffen arrangeras av Storträffskommittén som leds av Elizabeth Keller och Viggo Kann på institutionen för lärande (LES).

stortraffen@kth.se

Elizabeth Keller
Elizabeth Keller universitetsadjunkt
Viggo Kann
Viggo Kann professor
Innehållsansvarig:viggo@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2025-04-30