Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

De brutna relationernas rum - en utställning av studenter från arkitekturskolan

Publicerad 2019-02-19

Utställningen ”De brutna relationernas rum” är inspirerad av The Museum of Broken Relationships, ett konstprojekt initierat av Olinka Vištica och Dražen Grubišić 2006.

Tjugofem arkitekturstudenter (årskurs två, Studio 2, Kungliga Tekniska Högskolan) har i uppdrag att bygga platsspecifika installationer i Teater Tribunalens tillfälliga lokaler i Norra Ulvsunda – en övergiven panncentral

 Studiolärare Nina Taghavi och Brady Burroughs har bett studenterna:
– att mäta upp och skapa ritningar av de existerande platserna i byggnaden.
– att var och en utveckla en tektonisk detalj, vilken ska uttrycka en kvalitét från någon av berättelserna i muséets kollektion.
– att tillsammans bygga en serie fullskaliga rum inför planerade publikvandringar den 21, 22 och 23 februari.

TEKTONIK innebär att en konstruktionsdetalj bär på ett konstnärligt uttryck. Poängen är att konstruktionens uttryck är specifikt – det vill säga något utöver att ”bara” vara funktionellt. I vårt arbete har studenterna valt en berättelse från The Museum of Broken Relationships, och kärnan av den historien ska uttryckas i den tektoniska detaljen, som sedan multipliceras och adderas till en serie fullskaliga installationer.

Företaget OMNIRES projekt och markutveckling har möjliggjort detta samarbete mellan KTH och Teater Tribunalen, genom ett generöst bidrag till Studio 2.